Waarom friluftsliv?

Hei!

Buitenleven of op zijn Scandinavisch: friluftsliv, leven in de vrije lucht, de buitenlucht.

In Scandinavië is het een onderdeel van de cultuur van veel mensen om tijd door te brengen in de natuur. Het is gezond voor ons lichaam en geest om regelmatig in de natuur te zijn. Lekker wandelen in het bos of uitwaaien aan het strand doen we allemaal wel eens. Het geeft ons energie. maar friluftsliv is zoveel meer dan die bos of strandwandeling op zondagmiddag met mooi weer.

Friluftsliv is je echt onderdompelen in de natuur, even weg van het stadse leven, je eigen koffie en maaltijd maken in plaats van een restaurantje binnen te stappen, misschien zelfs een nachtje buiten slapen. En dan niet alleen als het zonnetje schijnt. De natuur is het hele jaar mooi, zomer, herfst, winter en lente, ieder weertype heeft zijn charme. Want zoals ze in Scandinavië zeggen: er bestaat geen slecht weer, er bestaat alleen slechte kleding.

In Scandinavie is de natuur vaak in overvloed aanwezig, praktisch om de hoek, zelfs in de grote steden. Maar ook in Nederland zijn er zeker mogelijkheden om heerlijk op te laden in de natuur. Om echt de rust op te zoeken.

Maar of je het nu friluftsliv, micro avontuur of gewoon buiten spelen noemt maakt natuurlijk niet uit. Vandaar ook de naam van mijn blog: Bianca is buiten. Dat is waar het om draait, lekker naar buiten gaan. We zitten in dit moderne leven al vaak genoeg binnen!

Met dit blog wil ik jullie inspireren om er vaker op uit te gaan, en juist ook in de maanden dat je het normaal niet zo snel zou doen. Ik wil jullie ideeën geven wat je kunt gaan doen, zowel voor een paar uurtjes, een weekendje of nog wat langer. En mijn kennis over materialen delen, zodat je niet zo snel een miskoop doet als je nieuwe spullen nodig hebt. Ook wil ik aandacht besteden hoe je op een duurzamere manier op pad kunt gaan en aan de benodigde materialen kunt komen. Lekker naar buiten gaan met respect voor de natuur, genieten van al het moois wat ze te bieden heeft zonder haar te beschadigen. 

Bianca

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *