Makkelijke Kaneelbroodjes

 

Ingredienten

1 rol kant en klaar pizzadeeg
250 g boter (bewaar wat om de broodjes in te bakken)
2 of 3 theelepels kaneel 
50 gram suiker
100 g pecan noten
Ahorn (maple) siroop

Frosting:
200 g room kaas
sap van een halve limoen
100 gram poeder suiker
1 zakje vanille suiker

Zowel de kaneel mix als de frosting kun je eventueel thuis al maken. Zelf kies ik er meestal voor om het boter mengsel wel al thuis te maken maar de frosting pas tijdens het kamperen. Het recept is ook makkelijk vegan te maken door plantaardige boter en roomkaas te gebruiken. Let dan wel ook even op de ingrediënten van het pizzadeeg.

Bereiding 

Meng de boter met de suiker en kaneel. 

Rol de plak pizzadeeg uit en bestrijk hem met het botermengsel. Hak de helft van de pecannoten fijn en strooi die gelijkmatig over het botermengsel. Rol de lap deeg daarna losjes op en snij hem in plakken van 1,5 tot 2 cm.

Smelt de overgebleven boter in de pan en bak daar de rolletjes in. Halverwege het bakken de rolletjes omdraaien, zodat ze beter gelijkmatig garen. Na het omdraaien wat Ahorn siroop over de rolletjes gieten en dan verder laten bakken tot ze gaar zijn. In tegenstelling tot koken in je eigen keuken is het lastig te zeggen hoelang ze precies moeten. Door verschillende omstandigheden buiten  of het gebruik van verschillende brandstof kan hier een groot verschil in zitten. Goed kijken dus!

Voor de frosting meng je de roomkaas met de poedersuiker, vanille suiker en het limoen sap. Nadat de broodjes wat zijn afgekoeld smeer je de frosting dik erop, garneer met de overgebleven pecannoten en giet er nog wat ahornsiroop overheen. Gebruik je liever geen roomkaas omdat je het niet koel genoeg kunt houden? Geen probleem, zonder de frosting, met alleen de pecannoten en Ahorn siroop, zijn de broodjes ook heerlijk.

Dit recept is goed voor 10 tot 12 kleine kaneelbroodjes. Is dit teveel dan kun je het recept natuurlijk ook halveren en het overgebleven pizzadeeg gebruiken om een paar minipizza’s voor de lunch of als snack van te maken.

Eet smakelijk!  

Bianca

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *